Dag 13 Wát een regen, geen laarzen en op de snelweg.

5 juni 2025 - Winschoten, Nederland

Geen wekker gezet gisteravond, toch om 7 uur wakker en precies om 7.30 uur aan het ontbijt. Eerder kan niet namelijk. De broodjes waren kleiner (dat vind ik beter) en er lag ook klein gesneden fruit, verder was het een beetje hetzelfde als gisteren. Dikke prima dus. Het zonnetje scheen al wat en dat is altijd fijn op een reisdag. Voor negenen reden we dan ook de parkeergarage uit en gingen lekker binnendoor genieten van de steeds lager wordende heuvels. Er was nauwelijks verkeer bij de weg, dus toen we 2 uur later gingen tanken, legde Reint me een “probleem” voor. Óf we kwamen extreem vroeg aan bij het volgende hotel óf de snelweg op en vanavond thuis slapen. Ik koos voor het laatste, wetende dat Reint daar ook voor zou kiezen. Het hield ook in dat we waarschijnlijk nog wel regen gingen krijgen, want er hing een flinke pluk boven dit deel van Duitsland. Het hotel was snel kosteloos gecanceld. Tussen de middag stopten we voor een pauze. Een paar minuten daarvoor voelde ik onder het rijden een harde knal tegen mijn linker onderarm, alsof er een steen tegenaan knalde. Ik keek op mijn mouw en zag een vieze, witte, uiteengespatte vlek, maar ook vóór op mijn jas zaten deze sporen en zelfs achter op Reint zijn helm, gatverderrie. Wat zou het toch geweest zijn? Dat zal ik nooit weten helaas. Het pistache- en notenbroodje waren desondanks snel op en we wilden snel verder. De wolken werden helaas ook steeds donkerder en ja…toen kwam er een fikse bui. We droogden later wel weer op door de enorme wind, maar éénmaal droog, kwam er alweer een hoosbui…brrrr. Op den duur stopten we bij een tankstation, niet om te tanken, maar voor warme chocomelk. De temperatuur was van 21C gedaald naar 15C en we begonnen wat koud te worden. Ik koos er toen ook voor om de regenjas aan te doen, Reint niet, want het flappert zo enorm en dat vindt hij niet fijn. Vanaf die pauze, hebben we de helft van de tijd wel regen gehad en ook geen beetje. De spray die dan van auto’s afkomt is ook vreselijk. Ondanks de regenjas, waren mijn handschoenen op den duur doorweekt en de onderkant van mijn mouwen van de motorjas ook. Reint had bij de laatste droge stop niet geplast en in de regen ga je ook niet rustig ergens staan. Op een gegeven moment nam hij dus ergens een afslag, waarvan ik dacht: huh??? Hij schoot op een industrieterrein zomaar ergens in een doodlopend stukje en kon het bijna niet meer ophouden, zo nodig moest hij. We zouden 10 minuten later sowieso stoppen, want we kwamen langs motorzaak Louis en ik moet nodig nieuwe laarzen. Helaas vond ik niks van mijn gading, dus maar weer snel verder. We droogden weer wat op van de laatste bui, maar nog was het niet gedaan met de regen. We kregen nog een beste plens. Pas op de grens van Duitsland-Nederland, bij Bellingwolde, werd het eindelijk droog en ging zelfs de zon nog schijnen. Pffff, wat hadden we die gemist vanmiddag. Tegen 18.25 uur waren we thuis na 675 km en dat is een beste ruk op 1 dag op de motor.

We hebben een vakantie gehad die we niet gauw zullen vergeten. Wát een hoogtepunten: de Timmelsjoch, de Dolomieten, een vale gier gezien, de Schwarzwaldhochstrasse en als laatste…relaxen in het kuurcentrum. Iedereen weer bedankt voor het meelezen en de reacties op de gebeurtenissen en foto’s. Ik heb 1600 foto’s gemaakt in de 7 landen die we doorkruisten en we hebben 3520 km afgelegd in totaal. En als het aan ons ligt, was dit niet de laatste motorvakantie. We kunnen er geen genoeg van krijgen, ook niet na zo’n dag als vandaag, hoor!

1. Tally:
    5 juni 2025
    Welkom thuis! Reint heeft vast lang in bad gelegen.....🤣
  2. Anna:
    5 juni 2025
    Welkom thuis, het was een mooie reis om te lezen en prachtige foto's 😘
  3. Janette Bakker:
    6 juni 2025
    Welkom thuis, was een geweldige reis om te lezen, dus voor jullie moet het inderdaad een geweldige beleving zijn geweest 😘😘
  4. Mense:
    6 juni 2025
    Jullie hebben weer mooie herinneringen verzameld voor in het tehuis voor ouden van dagen!
  5. Gladys Vrede:
    6 juni 2025
    Ben weer helemaal blij🤭👍🏾. Heb weer genoten van jullie mooie reisverhalen en foto’s.
    Welkom thuis!🏠